Hvordan lage flotte betongheller

Written by  in category 
Vi liker å lage mye god mat, og da er en god stekepanne et uvurdelig verktøy. Dessverre sliter vi med kvaliteten på moderne stekepanner, og vi bytter regelmessig panne. 
Kan ikke leve med at maten setter seg fast i pannen og det er ikke sunt når det begynner å bli hull i teflonbelegget i pannen. 
Jeg antar jeg har en liten samler i meg, for jeg har tatt vare på stekepannene vi har byttet ut de siste 5-6 årene. Vet ikke helt hvorfor, først tenkte jeg å henge dem på uthuset som dekorasjoner
diy betongheller

Gamle stekepanner er perfekte for å støpe betongheller

men så kom jeg over en artikkel hvor noen støpte egne betongheller hvor de blant annet brukte noen gamle panner.

Jeg har lenge ergret meg over at jeg må ta på skoene for å gå fra gressplenen og bort til utekranen, ettersom vi har grus der hvor vannkranen er plassert.  Istedet for å kjøpe stein bestemte jeg meg for å lage disse selv og endelig kunne vi ta i bruk alle stekepannene som vi har samlet på.
For å gjøre det enkelt kjøpte jeg 2 sekker ferdig betong på byggmax, som kun trenger å tilsettes vann. Jeg har en elektrisk mørtelblander som jeg kjøpte da vi pusset opp badet og den er perfekt til å blande små mengder betong, men det går fint og blande med spade i en balje eller trillebår, men da må man helst holde på en stund. Med mørtelblanderen trenger man bare å kjøre i 10 minutter og blandingen er klar for pannen.

Jeg valgte å smøre stekepannene med en silikonspray som jeg hadde stående, og etter ett døgn snudde jeg stekepannene og da komm betonghellene ut uten problemer.

Betonghelle

No Responses

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *