På tide å utvide jordbæråkeren

Written by  in category 
Jordbær gir alltid mange fine stiklinger

Jordbær gir alltid mange fine stiklinger

Vi har latt stiklingene mer eller mindre vokse fritt i jordbær åkeren, for nå skal den utvides. 

Jordbærplantene gir noen fine bær første året, mange fine bær de neste to årene og er man heldig får man litt på det fjærde året også. Så begynner det å gå nedover og plantene blir mere og mere utstatt for sykdommer som tiden går.
Vi har derfor aldri jorbær mere enn maks 4 år på samme plass. For å få en fin flyt bruker vi derfor å plante nye planter hvert år, dermed har vi alltid noen som er på topp.

Det er greit å få klippet bort alle stiklingene. De største og fineste tar vi vare på for å plante i den nye kassen vi har bygget.  Hvis vi finner stiklinger med gode røtter er det bra, men det er ingen krise om stiklingene ikke har hatt mulighet til å sette gode røtter. For å kompansere for planter med dårlige røtter planter
Vi tok vare på noen fne planter som vi satte i potter

Vi tok vare på noen fine planter som vi satte i potter

vi 2-3 planter i samme hullet. Da er det stort sett alltid noen som klarer seg.

Vi kastet bøttevis med fine planter, men tok vare på noen ekstra i noen potter. Kan være kjekt å ha i tilfelle noen av plantene ikke klarer seg gjennom vinteren, og kanskje finner vi på noe morsomt til våren med disse plantene.

jordbær kassene våre

jordbær kassene våre

Vi hadde opprinnelig tenkt å ha stener og tråkkheller mellom alle plante kassene i kjøkkenhagen, men ettersom vi ikke har kjøpt noe stein enda bestemte vi oss for å fylle jord og så inn med gress i stedet for.
Er ganske fornøgd med resultatet så lang, så får vi se hvor mye jobb det blir å manøvrere plenklipper og kantklipper mellom alle kassene…

No Responses

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *